Vireä kylä alle tunnin matkan päässä Tampereelta


Virkeä ja elinvoimainen kylämme sijaitsee kauniin Kyrösjärven itäpuolella aivan Huopion kosken tuntumassa.  Luhalahdesta ajaa Tampereelle alle tunnissa. Ikaalisten keskustaan on matkaa reilu 30 km ja Hämeenkyröön 20 km. Hyvänä talvena matka Ikaalisiin lyhenee huomattavasti jäätien ansiosta. Meitä luhalahtelaisia on noin 400 ja kevät tuo meitä aina moninkertaisesti lisää kesäasukkaiden muodossa. Totta puhuen, moni asuu täällä koko lailla vakituiseen vaikka on muualla "kirjoilla". Pienestä koostaan huolimatta kylämme on onnistunut säilyttämään peruspalveluita ja oman ala-asteen, joka on vihreän lipun ympäristökoulu.

 

Luonnon helmassa


Luhalahdessa asut luonnon helmassa. Kyrösjärvi on yksi parhaista kuha-vesistä. Lähialueilta löytyy myös muita pieniä tai isoja järviä, lampia ja jokia.  

On hyvät metsästys- sienestys – ja marjamaat. Aarnimetsää ja oikeata erämaata löytyy myös läheltä, Seitsemisen kansallispuistosta. On patikkapolkua ja vaellusreittiä joka makuun. 

Luhalahdessa on kaikki tuo kohta kotioven ulkopuolella ja "kolme varttia Tampereelta".

Kun äänet vaimenee, nautit hiljaisuudesta. Katuvaloja on, mutta tähtitaivaan näet.

Kylätoiminta


Luhalahtelaiset ovat talkoohenkisiä ja toimeliaita kyläläisiä. Siksi kylällä on paljon yhteisiä tapahtumia ympäri vuoden. Kyläläiset myös pyörittävät monia harrastuksia ja lasten kerhoja. Naapuriapuakin löytyy aina.