Harrastukset ja yhdistyksetLuhalahti tarjoaa harrastusmahdollisuuksia laidasta laitaan, kuten vireän kylän pitääkin. Urheiluhenkisille muun muassa pururata, kuntosähly, lentopallo, mainiot uimarannat ja talvisin tietenkin hiihtoladut ja jääkiekkokaukalo. Jos taas haluat rauhallisemman vapaa-ajan viettotavan, tervetuloa huonekalujen entisöintikerhoon tai vaikkapa kutomapiiriin. 

Vesistöistä löytyy kalaa, metsistä marjoja ja sieniä. Kyrösjärvi tarjoaa hienon veneily-ympäristön, veteenlaskupaikkoja löytyy Itä-Ikaalisten alueelta useampiakin, lähimmät Luhalahdesta uimarannan läheisyydestä ja Röyhiön rannasta.

On Luhalahden Seudun Metsästäjät, Itä-Ikaalisten Martat, Luhalahden Nuorisoseura, Lavajäven Seudun Reservinaliupseerit, Juhtimäen metsästysseura, kaksi Maamiesseuraa jne. jne. Tärkeänä kylämme harrastusmahdollisuutena emme saa unohtaa VPK-ta. Nuoriso-osastosta alkaen opitaan tarpeellisia pelastusalan taitoja. Vanhemmat ovat aina tervetulleita liittymään henkilövahvuuteen koulutettavaksi todellisiin palo- ja pelastustehtäviin. Paras apu tulee läheltä.

Kysy rohkeasti lisätietoja!