Tutustu tapahtumiimme 2022


Vuosi vaihtui vapaamuotoisesti Luhalahden Nuorisoseurantalon pihamaalla.

Pääsiäisen kokko lankalauantaina on vuosittain koonnut lapsia ja lapsenmielisiä munanmetsästykseen ja makkaranpaistolle Noidanniemeen. Ohjelmaan kuuluu oleellisesti pääsiäisaiheinen pukeutuminen.

Kevään kinkerit pidetään kylillä ja kesän kynnyksellä kokoonnutaan Vahontokeelle laavukirkkoon.

Jäitten lähdön jälkeen odotetaan innolla kuoreen nousua. Perinteisellä kuorelipolla tai kuoreriehalla on vuosisatainen perinne. Suurta taitoa ja arvuuttelua vaatii oikean kutuajankohdan aavistaminen.

Veneet viedään laitureille ja rantoihin heti kun vesille pääsee. Kyrösjärvi, Ikaalisten helmi, on tosiaan "ihan rannassa".

Kesän kynnyksellä pyörähtää myös Huopion markkinat käyntiin. Lauantaimarkkinat tuovat vakituisia ja kesäasukkaita sekä torikauppiaita Luhalahden torille neljästi kesässä. Ja haitari soi, tottakai...

Juhannusta juhlistaa kokko venerannassa.

Kirpparisuunnistus on paikallisten marttojen masinoima mainio tapa tutustua lähialueisiin ja niiden asukkaisiin. Tarpeellinen ja turhakin tavara vaihtaa omistajaa ja juttua piisaa. 

Loppukesää ja syksyä on monesti juhlistanut jonkin metsästysseuran peijaiset. Jahtikauden alussa on vanhempia koululaisia tutustutettu metsään ja metsästykseen "jahtipäivän" merkeissä.

Kun pienempiä ja isompia pikkujouluja pidetään niin taas kyläraitin jouluvalot syttyy. Joulun lähellä tunnelmaa tuo lasten joulujuhlat, "oman kirkon" joulukonsertit, kauneimmat joululaulut ja seurakunnan muut tapahtumat.

Näin se vuosi pyörähtää, luontevasti Luhalahdessa.

 

TULEVia TAPAHTUMia