Tutustu tapahtumiimme


Joulun lähellä tunnelmaa tuo lasten joulujuhlat, "oman kirkon" joulukonsertit, kauneimmat joululaulut ja seurakunnan muut tapahtumat.

Vuosi vaihtuu vapaamuotoisesti Luhalahden Nuorisoseurantalolla.

Kevät 2020 tulee "vauhdilla" 7. maaliskuuta ajettavalla Luhalahtirallilla.

Pääsiäisen kokko lankaluantaina on vuosittain koonnut lapsia ja lapsenmielisiä munanmetsästykseen ja makkaranpaistolle Noidanniemeen. Ohjelmaan kuulu oleellisesti pääsiäisaiheinen pukeutuminen.

Kevään kinkerit pidetään kylillä ja kesän kynnyksellä kokoonnutaan Vahontokeelle laavukirkkoon.

Jäitten lähdön jälkeen odotetaan innolla kuoreen nousua. Perinteisellä kuorelipolla, nykyään kuoreriehalla, on satojen vuosien jatkumo. Suurta taitoa ja arvuuttelua vaatii oikean kutuajankohdan aavistaminen.

Veneet viedään laitureille ja rantoihin heti kun vesille pääsee. Kyrösjärvi, Ikaalisten helmi, on tosiaan ihan rannassa.

Kesän kynnyksellä pyörähtää myös Huopion markkinat käyntiin. Lauantaimarkkinat tuovat vakituisia ja kesäasukkaita sekä torikauppiaita Luhalahden torille neljästi kesässä. Ja haitari soi, tottakai...

Kesäkuun 13. päivä nähdään Luhalahdessa komea kavalkadi vanhoja ajoneuvoja ja asuja FENNO-retkeilyajossa.

Juhannusta juhlistaa kokko venerannassa.

Kirpparisuunnistus on paikallisten marttojen masinoima mainio tapa tutustua lähialueisiin ja niiden asukkaisiin. Tarpeellinen ja turha tavara vaihtaa omistajaa ja juttua piisaa. 

Luhafest kokoaan laulun ja illanvieton merkeissä säästä riippuen joko Sireeninsaareen tai Luhalinnaan.

Loppukesää ja syksyä on monesti juhlistanut jonkin metsästysseuran peijaiset. Jahtikauden alussa on vanhempia koululaisia tutustutettu metsään ja metsästykseen "jahtipäivän" merkeissä.

Kun pienempiä ja isompia pikkujouluja pidetään niin taas kyläraitin jouluvalot syttyy.

Näin se vuosi pyörähtää, luontevasti Luhalahdessa.

 

TULEVia TAPAHTUMia