VW-rallisarjan kymmenes kausi alkaa 2020

Suomen ilmajäähdytteisten Volkswagen autojen oma rallisarja on ainutlaatuinen. Tätä sarjaa on ajettu jo 9 kautta ja vuosi 2020 tulee olemaan juhlakausi.

Sarjan ideana oli saada talleissa olevia VW kilpureita takaisin kisoihin ja näkyville. Näitä upeita ja nopeitakin ralliautoja on ollut Suomessa ralleissa aina -50-luvulta saakka. VW-luokka onkin noussut tasaisesti ja pitänyt suosionsa vuodesta toiseen. Vanhoja autoja on kaivettu esiin ja kunnostettu kisaloistoon ja uusia on rakennettu kilpakäyttöön ja rakennetaan lisää jatkuvasti.

VW-luokkaa ajetaan Suomen AKK:n sarjakisoissa ja nyttemmin myös HAMU:n kisoissa. Kauden 2019 uutuus oli myös Ruotsissa ajettu Eskilstunan kutsukisa, missä olikin mukavasti jo 8 Volkkaria Suomesta. Kaudella 2020 Ruotsin kisa on mukana myös kisakalenterissamme!

Ilmajäähdytteisten VW-luokassa on mukana historic-säännöin ja F-luokan mukaan rakennettuja autoja. Näyttävyyden kannalta on hienoa saada mahdollisimman paljon Volkkareita samaan luokkaan ja niinpä kiinnostavuuden lisäämiseksi on tehty oma pistelaskujärjestelmä, jolloin heikompi tehoisillakin autoilla voi menestyä sarjassa.

Valtaosa vanhoista VW-autoista on lähes kaikkien tuntemia ”kupla-volkkareita” ja mukana on myös muutama ns. luiskaperä type 3 ja porrasperä type 3, jotka olivat suosittuja -60 luvulla. Viivalla on nähty myös harvinainen Karmann Ghia coupe.

Kuplavolkkari on ralliin oiva peli, autoja ja osia löytyy kaikkialta ympäri maailman. Siitä saa rakennettua kuljettajalle mieleisen helposti ja nopeus tulee samassa hyvien luokitusten mukaan rakennettuna.

Sarjan kuljettajista yksi kokeneimpia on Mäntsälän moottorikerhon Erkki Eerola, joka on ajanut rallia kuplallaan jo vuodesta 1985. Tämä pirteä oranssi kupla taipuu ”Ekin” käsissä aina hienosti ja tämän kauden päätti hieno lokakuussa ajettu Mynämäki rallin ykköstila ja samalla tuli saavutettua 2019 VW-rallisarjan voitto. Mäntsälän moottorikerhossa on useita VW-rallisarjan jäseniä.

Uusia rallikuplia rakennetaan myös Mäntsälässä, Kuplapajasta niitä on kovan suosion myötä myyty useita valmiina Suomeen, Ruotsiin ja Saksaan. Volkkareiden ralliosien valmistukseen liittyy useitakin paikallisia yrittäjiä, joista vahvin panos on Mäntsälän moottorikoneistamon, Harri ja Taisto Aaltosella. Ammattilaisten yhteistyöllä Volkkareiden vauhti- ja luotettavuustasoa on nostettu jatkuvasti.

Luokassa ajajia on mukana rallin vasta nyt aloittaneita ja pitkän linjan moottoriurheilijoita. Saa nähdä tuleeko Suomen kauden 2020 kisoihin mukaan ajamaan kuskeja Ruotsista ja Kreikasta. Kiinnostus on kova ja järjestelyjä on jo tehty valmiiksi. VW-rallisarjan faneja on käynyt Suomen kisoissa katsomassa aiemmin jo Kreikasta, Saksasta ja Belgiasta.

Sarjan autojen vauhtitaso on selkeästi noussut ja kestää hyvin vertailun muihin luokkiin. Tosin VW-porukka ajaa omaksi ilokseen ja osaa pitää hauskaa erilaisissa kisoissa vanhoilla kilpureillaan. Yleensä huollossa Volkkarien paikat on järjestetty vierekkäin, jolloin avun/varaosien saanti ja kilpakumppanin auttaminen on vaivatonta ja näin saadaan pidettyä mahdollisimman monta autoa kunnossa kisan maalia kohti.

Sarjan kisat on valikoitu eri paikoista kuljettajaparien toiveiden mukaan ja näin ollen sarjamme on yhä riippumaton oma harrastesarja Volkkareille.

22.2.2020 Lammi Rally HRT järjestää/organized AKK Motorsport.

29.2.2020 Leivonmäki (Joutsa) Rally järjestää/organized Harrasteralli ry. (kilpailun päivämäärä muutettu 15.1)

7.3.2020 Luhalahti Rally järjestää/organized Harrasteralli ry. (kilpailun päivämäärä muutettu 7.1)

16.5.2020 Mäntsälä HRT Rally järjestää/organized AKK Motorsport. Mahdollisesti kansainvälisiä osanottajia mukana. International competitior very welcome

22.8.2020 Valkeakoski VMF Rally järjestää/oraganized AKK Motorsport.

12.9.2020 Eskilstuna Ruotsi Sverige ULKOMAAN KILPAILU. Aircooled VW rally in Sweden.

17.10.2020 Lahti kansallinen kilpailu / Lahti national Rally. Järjestää/organized AKK Motorsport.

Kannattaa tulla katsomaan hienoja Volkkareita tosi toimissa näissä kisoissa ja tapaamaan kuskeja varikolle ja kisapaikoille.

Lisätietoa sarjasta ja kisaraportit, kuvat, videot jne: www.classicvwrally.com